Na hlavný obsah

Napätie na popradskom letisku sa stupňuje. Zamestnanci hovoria o šikane

Výpovede stiahnu, len ak odvolajú riaditeľa letiska.

Napätie na popradskom letisku sa stupňuje. Hromadnú výpoveď už dalo 50 zo 69 zamestnancov. Hovoria o šikane a arogantnom správaní riaditeľa. Výpovede stiahnu, len ak ho odvolajú. Na rozhodnutie ministerstva dopravy si musia počkať.

Zamestnanci popradského letiska trvajú na svojej požiadavke – na odvolaní riaditeľa Petra Dujavu. Inak svoje výpovede nestiahnu. „Tie vzťahy sú už narušené. Nechcel komunikovať doteraz a my odteraz nemáme o čom s ním rozprávať,“ hovorí Michal Pavela, predseda ZO OZ Letiska Poprad-Tatry.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Ministerstvo dopravy na vážnosť situácie zareagovalo. Štátna tajomníčka sa stretla s riaditeľom, zamestnancami a tiež odborármi.

„Vypočuli sme si argumentáciu jednej aj druhej strany. Všetky tieto informácie budeme v najbližších hodinách podrobne analyzovať a následne prijmeme z pozície väčšinového akcionára určité rozhodnutie,“ informovala štátna tajomníčka ministerstva dopravy Katarína Bruncková.

Od 1. augusta plynie zamestnancom dvojmesačná výpovedná lehota, ak sa situáciu nepodarí zvrátiť, letisku Poprad hrozí vážny personálny problém. Väčšina zamestnancov musí prejsť špeciálnymi školeniami. Nedajú sa okamžite nahradiť.

„V mojom záujme je určite sa s 50 ľuďmi rozprávať, komunikovať a nejakým spôsobom to uzavrieť,“ tvrdí Dujava.

O svojom odchode neuvažuje. „Nie, nerozhodol som sa odstúpiť, ani to neurobím. Sami musíte vidieť, kde sa táto firma dostala, dostal som ju do zelených čísel. Z tohto pohľadu som úlohu, ktorú som od akcionára dostal, naplnil,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny