Na hlavný obsah

Pápež vymenoval nového apoštolského nuncia na Slovensku, je ním Nicola Girasoli

Doteraz pôsobil v Peru.

Pápež vymenoval nového apoštolského nuncia na Slovensku, je ním Nicola Girasoli
Na snímke pápež František. Foto: TASR/AP

Pápež František vymenoval nového apoštolského nuncia na Slovensku. Stal sa ním doterajší apoštolský nuncius v Peru Nicola Girasoli. Informovala o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS).

Do funkcie nastúpi po Giacomovi Guidovi Ottonellovi. „Apoštolská nunciatúra na Slovensku oznamuje, že Svätý Otec František vymenoval za nového apoštolského nuncia v Slovenskej republike J. Ex. Mons. Nicolu Girasoliho, titulárneho arcibiskupa Egnazia Appula a doterajšieho apoštolského nuncia v Peru,“ uvádza komuniké týkajúce sa menovania nového apoštolského nuncia na Slovensku.

Menovanie zároveň oznámilo Tlačové stredisko Svätej stolice. Slovenskí biskupi ďakujú pápežovi Františkovi za vymenovanie nového apoštolského nuncia na Slovensku.

„Tešíme sa na neho a vyprosujeme mu v modlitbe pevné zdravie a veľa duchovnej sily pre dobro katolíckej cirkvi na Slovensku v službe pápežovi Františkovi a Svätej stolici,“ uviedol predseda KBS bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský.

Girasoli vstúpil do diplomatických služieb Svätej stolice v roku 1985. Pôsobil na pápežských zastupiteľstvách v Indonézii a Austrálii, v sekcii pre všeobecné záležitosti Štátneho sekretariátu a následne na apoštolských nunciatúrach v Maďarsku, Belgicku, Spojených štátoch amerických a Argentíne.

Od roku 2006 pôsobil ako apoštolský nuncius vo viacerých krajinách sveta. Ovláda anglický, francúzsky, španielsky a nemecký jazyk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko