Na hlavný obsah

Pavel Hagyari chce byť opäť primátorom Prešova

Nie je spokojný s fungovaním mesta.

Pavel Hagyari chce byť opäť primátorom Prešova
Nezávislý kandidát na primátora Prešova Pavel Hagyari oznámil svoju kandidatúru v tohtoročných komunálnych voľbách. Foto: TASR

V jesenných komunálnych voľbách sa bude o post primátora mesta Prešov ako nezávislý kandidát uchádzať bývalý primátor a súčasný poslanec Prešovského samosprávneho kraja Pavel Hagyari. Oznámil to v piatok (15. 7.) v Prešove.

„Nie som spokojný a ani mnoho občanov s tým, ako funguje Prešov. Chceme do Prešova vrátiť život, dynamiku a komunikáciu na dennodennej báze. To, čo tu chýba, možno nie je bezplatná MHD, ale každodenná komunikácia s ľuďmi a reakcia na problémy, ktoré existujú,“ zdôvodnil svoju kandidatúru Hagyari, ktorý bol primátorom Prešova v rokoch 2006 až 2014.

Dodal, že chce z Prešova urobiť dobré miesto pre život, ktoré bude mať európske štandardy. Medzi priority, na ktoré sa chce zamerať, patrí poriadok v meste, cesty a chodníky, ale aj naštartovanie kultúry a korektný vzťah k všetkým športom, ktoré sú v Prešove.

„Trochu závidíme Košiciam alebo Košickému kraju Volvo. Urobíme všetko pre to, aby ďalší veľký investor bol v Prešove, prípadne vo veľmi blízkom okolí,“ dodal Hagyari. Myslí si, že by to prilákalo mnohých ľudí znova bývať do okolia Prešova.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny