Na hlavný obsah

Počas osláv Dňa nezávislosti zastrelil muž pri Chicagu šesť ľudí, polícia ho zadržala

Zranenia utrpelo vyše 30 osôb.

Počas osláv Dňa nezávislosti zastrelil muž pri Chicagu šesť ľudí, polícia ho zadržala
Na snímke zásah polície po streľbe pri Chicagu. Foto: SITA/AP

Niekoľko hodín po smrtiacej streľbe počas sprievodu pri príležitosti osláv Dňa nezávislosti USA na predmestí Chicaga identifikovali vyšetrovatelia podozrivého, ktorý je stále na úteku. Informujú o tom v utorok (5. 7.) agentúry DPA a AP.

Polícia v meste Highland Park, kde k streľbe došlo, v pondelok (4. 7.) večer miestneho času oznámila, že pátra po 22-ročnom mužovi menom Robert E. Crimo III. Upozornila súčasne, že je považovaný za ozbrojeného a nebezpečného, pričom pravdepodobne používa strieborné auto s evidenčným číslom štátu Illinois.

Strelec predpoludním miestneho času, krátko po začiatku slávnostného sprievodu, spustil streľbu a zabil najmenej šesť ľudí. Zranenia utrpelo ďalších vyše 30 osôb. Podľa lekára z neďalekej nemocnice ošetrili 25 ľudí so strelnými zraneniami vo veku osem až 85 rokov.

Polícia našla na mieste činu poloautomatickú pušku. Úrady predtým uviedli, že útočníkom bol beloch nižšieho vzrastu vo veku 18 až 20 rokov. Na sprievod strieľal zrejme zo strechy jednej z okolitých budov. Motívy činu nie sú zatiaľ známe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet