Na hlavný obsah

Počet obetí ruského útoku na bytový dom v Časiv Jare stúpol na 24

Rusi tvrdia, že nestrieľali na civilistov.

Počet obetí ruského útoku na bytový dom v Časiv Jare stúpol na 24
Ilustračná fotografia - Záchranári stoja v troskách zničenej obytnej budovy po ruskom raketovom útoku na východe Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Počet obetí sobotňajšieho (9. 7.) ruského raketového útoku na východoukrajinské mesto Časiv Jar vzrástol na 24. S odvolaním sa na pondelkové (11. 7.) vyhlásenie záchranárov o tom informovala agentúra Unian.

Ďalšie obete našli v troskách zasiahnutého päťposchodového obytného domu záchranári, ktorí v nedeľu (10. 7.) hovorili o 15 mŕtvych. Deväť ľudí sa podarilo zachrániť.

„Celkovo sa od začiatku (záchranných) prác našlo 24 tiel a deväť ľudí sa podarilo zachrániť,“ uviedli záchranári. Odpratávanie trosiek a pátranie po ďalších nezvestných podľa nich pokračuje.

Časiv Jar, ktorý leží v Doneckej oblasti niekoľko kilometrov západne od Bachmutu, v sobotu večer zasiahlo ruské ostreľovanie. Moskva od začiatku invázie na Ukrajinu tvrdí, že sa nezameriava na civilné ciele.

Ruské ministerstvo obrany v pondelok podľa spravodajského serveru BBC potvrdilo, že jeho armáda Časiv Jar ostreľovala, útok však podľa neho zasiahol ukrajinské vojenské jednotky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet