Na hlavný obsah

Pochodu k pocte M. R. Štefánika sa zúčastnilo aj takmer 200 vojakov NATO

Účastníci mali na výber trate s dĺžkou desať, 18 a 32 kilometrov.

Pochodu k pocte M. R. Štefánika sa zúčastnilo aj takmer 200 vojakov NATO
Na snímke pamätník M. R. Štefánika. Foto: RTVS

V Brezovej pod Bradlom sa v rámci Štefánikových dní uskutočnil Medzinárodný pochod k pocte Milana Rastislava Štefánika.

Absolvovali ho aj vojaci NATO z krajín, ktoré vyslali svoje ozbrojené zložky v rámci mnohonárodného zoskupenia na Slovensko.

„Prišli sme sem v počte do 200 ľudí. Sú tu zastúpení vojaci zo všetkých krajín, ktoré sem vyslali svoje sily v rámci NATO. Ide o Česko, Slovinsko, Nemecko, USA a, samozrejme, Slovensko. Vojaci absolvujú najdlhšiu trať s dĺžkou 32 kilometrov,“ uviedol hovorca mnohonárodného bojového zoskupenia na Slovensku, nadporučík Jakub Sláma.

Organizátorom Štefánikových dní, ktorých súčasťou je aj pochod, je Spoločnosť Milana Rastislava Štefánika. „Štefánikove dni trvajú štyri dni od 21. do 24. júla. Na samotný pochod sa prihlásilo viac ako 400 účastníkov, ktorí sú registrovaní, a ďalších približne 100 účastníkov tvorí sprievod,“ informoval za organizátorov Peter Rajnoha.

Účastníci mali na výber tri trate s dĺžkou desať, 18 a 32 kilometrov. „Základ pochodu tvoria uniformované zložky, ako vojaci, policajti a hasiči. V percentuálnom vyjadrení ide približne o 80 percent účastníkov. Najmladší účastník pochodu má päť rokov, najstarší 76 rokov,“ doplnil Rajnoha.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko