Na hlavný obsah

Polícia zasahovala na mieste streľby v Bratislave

Jeden z príslušníkov HaZZ utrpel strelné poranenia horných končatín.

Polícia zasahovala na mieste streľby v Bratislave
Na ilustračnej snímke policajné auto. Foto: RTVS

Bratislavskí policajti v nedeľu (17. 7.) zasahovali na mieste streľby v mestskej časti Nové Mesto. Krátko pred 8.00 h prijali informáciu o streľbe na príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Policajtov vyslali k požiaru záhradnej chaty, kde našli telo muža, ktorý pravdepodobne strieľal. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (PZ) v Bratislave na svojej facebookovej stránke.

„Po príchode na miesto utrpel jeden z príslušníkov HaZZ strelné poranenia horných končatín. Na miesto boli bezodkladne privolané viaceré hliadky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. Tie zabezpečili okolie miesta incidentu. Po vstupe na pozemok našli telo muža. Pravdepodobne išlo o strelca. Bol bez známok života. Vedľa muža sa nachádzala aj krátka strelná zbraň,“ píšu v príspevku.

Vyšetrovaním okolností prípadu sa bratislavskí policajti intenzívne zaoberajú. V súvislosti s incidentom preverujú aj ďalšiu možnú trestnú činnosť.

HaZZ na svojej facebookovej stránke spresnili, že hasič utrpel tri strelné poranenia horných končatín. Je mimo ohrozenia života.

„Napriek nebezpečnej situácii počas zásahu nestratili hasiči duchaprítomnosť, poskytli svojmu kolegovi prvú pomoc a vyžiadali si asistenciu policajných zložiek. Postreleného hasiča previezli do nemocnice,“ doplnili.

Hasič je v stabilizovanom stave

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) na sociálnej sieti Facebook uviedol, že hasiči, policajti, ale aj horskí záchranári denne bojujú o záchranu životov druhých. Málokto si uvedomuje, že oni sami sú v ohrození života pri každom zásahu.

„Hasiča so strelným poranením operovali v Univerzitnej nemocnici v Bratislave. Ďakujem zdravotníkom za nasadenie a starostlivosť od prevozu až po akciu na operačnej sále. Zranenému želám rýchlu rekonvalescenciu a, verím, skoré uzdravenie. Podľa aktuálnych informácií by mal byť po operácii v stabilizovanom stave,“ informoval.

Zároveň napísal, že razantne odmieta útoky na hasičov, policajtov či iných zložiek, ktorí sa rozhodli pre poslanie pomáhať druhým.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny