Na hlavný obsah

Požiar vo Veľkej Fatre hasí vrtuľník

Horí v teréne neprístupnom pre hasičskú techniku.

Požiar vo Veľkej Fatre hasí vrtuľník
Ilustračná snímka-požiar. Foto: TASR

Požiar lesa v Národnom parku (NP) Veľká Fatra pri Liptovských Revúcach v okrese Ružomberok aktuálne hasia za pomoci vrtuľníka. Na mieste zasahuje 15 profesionálnych a päť dobrovoľných hasičov. Informoval o tom Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.
 

Požiar ohlásili hasičom vo štvrtok (21. 7.) popoludní. Po príchode na miesto zistili, že oheň zasiahol lesný porast v oblasti Chmelky, ktorú zasiahla kalamita. Horelo v teréne neprístupnom pre hasičskú techniku na ploche 100 krát 80 metrov.

„Na miesto vyslali prieskumnú skupinu z Modulu pozemného hasenia z Banskej Bystrice s dronom, s ktorým spresnili polohu a rozlohu požiaru na 8400 štvorcových metrov,“ priblížil Kypus.


Hasiči na mieste lokalizovali požiar a odstraňovali popadané stromy z miest možného rozšírenia ohňa. Po 18.00 h na miesto priletel vrtuľník. Ako vysvetlil Kypus, krátko po 21.00 h riadiaci dôstojník na mieste rozhodol, že s hasením požiaru pomocou vrtuľníka začnú v piatok od 8.00 h. „Vrtuľník v súčasnosti dopravuje vodu pre hasičov k požiaru,“ uviedol.

Výšku škody zatiaľ neodhadli. Príčina vzniku požiaru je podľa Kypusa doteraz neznáma.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny