Na hlavný obsah

Pred a po zápase odvetného súboja medzi Slovanom a Ferencvárosom bude platiť zákaz alkoholu

Policajti apelujú na pokojné a nenásilné správanie fanúšikov.

Pred a po zápase odvetného súboja medzi Slovanom a Ferencvárosom bude platiť zákaz alkoholu
Na snímke Národný futbalový štadión v Bratislave. Foto: TASR

V okolí Národného futbalového štadióna (NFŠ) na Tehelnom poli v Bratislave bude pred i po stredajšom (27. 7.) zápase predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava – Ferencváros Budapešť platiť zákaz alkoholu.

Rozhodla o tom mestská časť Bratislava-Nové Mesto, na území ktorej sa štadión nachádza.

Predaj, podávanie i požívanie alkoholických nápojov sa v prevádzkach a na verejných plochách zakazuje v termíne od stredy (27. 7.) od 12.00 h do štvrtka (28. 7.) do 6.00 h.

„Zákaz platí pre vymedzené územie ohraničeného ulicami Tomášikova (obojstranne) od Vajnorskej po Trnavskú cestu, Trnavská cesta od križovatky Tomášikova – Trnavská cesta po Trnavské mýto (vrátane), Vajnorská ulica (obojstranne) z Trnavského mýta po križovatku Vajnorská – Tomášikova, a v priestoroch Národného futbalového štadióna – Tehelné pole,“ spresňuje starosta Rudolf Kusý vo vydanom rozhodnutí.

Na odvetný duel 2. predkola prestížnej futbalovej súťaže, ktorý sa v stredu začína o 20.30 h, sa pripravuje aj mestská a štátna polícia.

„V uplynulých dňoch sa uskutočnilo viacero spoločných bezpečnostných porád,“ potvrdila Barbora Krajčovičová z Mestskej polície Bratislava (MsP).

Na bezpečnosť a poriadok bude dozerať zvýšený počet policajtov, o podrobnostiach pripravovaných opatrení budú policajti ešte informovať. Fanúšikov už teraz vyzývajú na pokojné a nenásilné správanie sa a dodržiavanie verejného poriadku.

Na slušné a dôstojné správanie sa v súvislosti so zápasom apelujú okrem polície aj politici vyzývajúci vystríhať sa opakovaniu urážlivých a hanobiacich prejavov, ktoré sa objavili v Budapešti ešte pred samotným zápasom a priamo počas duelu v sektore fanúšikov domácich. V samotnom stretnutí zvíťazil Slovan 2:1.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport