Na hlavný obsah

Prezidentka privítala vo svojom paláci návštevníkov

Spravila tak pre pandémiu vôbec prvýkrát.

Prezidentka privítala vo svojom paláci návštevníkov
Prezidentka Zuzana Čaputová sa fotí s návštevníkmi počas dňa otvorených dverí v Prezidentskom paláci. Foto: TASR

Tisícky ľudí prišli do Prezidentského paláca. Ten otvoril svoje brány po covidovej prestávke. Pre Zuzanu Čaputovú to bol prvý deň otvorených dverí vo funkcii prezidentky. Ľudia mohli vidieť, kde prijíma oficiálne návštevy aj vystúpenie čestnej stráže.

Prezidentský palác naposledy otvoril svoje brány ľuďom ešte za prezidentovania Andreja Kisku. Tradíciu dní otvorených dverí prerušila pandémia koronavírusu. Čaputová privítala širokú verejnosť v Grasalkovičovom paláci po viac ako troch rokoch od nástupu do funkcie.

„Pani prezidentka je v každom prípade fascinujúca. Je to prvá žena na pozícii prezidenta. Za celú dobu sme ju nemali nikde možnosť vidieť, až tu, preto sme sem teraz prišli,“ uviedla jedna z návštevníčok.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Je to veľmi milá príležitosť, ako byť priamo v kontakte s ľuďmi. Ukázať im túto krásnu historickú pamiatku, lebo je naozaj veľmi pekná a pekne zrekonštruovaná. A zároveň ukázať ľuďom aj to, čo možno nie je vždy vidieť,“ povedala prezidentka.

Prezidentský palác v priebehu dňa navštívili tisíce ľudí, vstup návštevníkov do areálu paláca sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia. Ľudia sa počas návštevy paláca mohli s prezidentkou odfotografovať alebo si vypýtať podpis na pamiatku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko