Na hlavný obsah

Pri ruskom ostreľovaní Charkova zomreli ďalší civilisti, tvrdí gubernátor

Devätnásť ľudí utrpelo zranenia.

Pri ruskom ostreľovaní Charkova zomreli ďalší civilisti, tvrdí gubernátor
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V dôsledku ostreľovania ukrajinského mesta Charkov prišli vo štvrtok (21. 7.) o život najmenej traja ľudia a 23 utrpelo zranenia. Informovala o tom ukrajinská prokuratúra.

„Ruský nepriateľ strieľa výlučne po uliciach mesta, obchodných centrách, obytnej infraštruktúre. Zasiahol obytný dom, v ktorom bola súkromná zubárska ordinácia, vo vnútri (našťastie) neboli ľudia,“ napísal šéf oblastnej správy Oleh Synehubov na sociálnej sieti.

Gubernátor spresnil, že medzi zranenými sú aj deti. Štyria zranení sú v kritickom stave.

Prokuratúra podľa denníka RBK-Ukrajina neskôr spresnila, že strely vypálené z ruských raketometov Uragan zasiahli zastávku mestskej dopravy pri tržnici a zabili troch ľudí a ďalších 20 zranili. Ďalší traja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo ruské delá trafili obytný dom.

Ľudia majú ostať v krytoch

Charkovský primátor Ihor Terechov v statuse na sociálnej sieti telegram napísal: „Už druhý deň po sebe a približne v rovnakom čase okupant útočí na zastávky verejnej dopravy“.

Terechov narážal na udalosti zo stredy (20. 7.), keď rakety vypálené ruskou armádou zasiahli priestranstvo v blízkosti zastávky MHD. O život prišli traja ľudia, medzi nimi aj 13-ročný chlapec. Jeho 15-ročná sestra utrpela zranenia.

Terechov v statuse na telegrame konštatoval, že stredajší i štvrtkový útok sa odohrali v približne rovnakom čase. Dôrazne vyzval obyvateľov mesta, aby zostali v krytoch a nevychádzali na ulicu, ak netreba. Informoval, že zásah dostalo vo štvrtok aj jedno zo zdravotných stredísk.

Synehubov spresnil, že ruská armáda vo štvrtok ostreľovala najmä okresy Čuhijiv, Bohoduchiv a Izium, kde poškodila bytové domy a hospodárske budovy a na poliach so zasiatou pšenicou vypukli požiare. Dodal, že ruská armáda takto zničila celkovo viac ako 130 hektárov úrody.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet