Na hlavný obsah

Pri ruskom ostreľovaní Nikopolu zomreli najmenej dvaja civilisti, tvrdí Kyjev

Deväť ďalších utrpelo zranenia.

Pri ruskom ostreľovaní Nikopolu zomreli najmenej dvaja civilisti, tvrdí Kyjev
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najmenej dvoch mŕtvych civilistov a deviatich zranených si vyžiadalo nočné ostreľovanie mesta Nikopol na juhu Ukrajiny z ruských raketometov, uviedol v stredu (20. 7.) na svojom webe denník Ukrajinska pravda s odvolaním sa na miestne úrady. Viac ako tri desiatky rakiet poškodili súkromné domy.

„Ruská horda nekončí s terorom,“ napísal na sociálnej sieti gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Valentyn Rezničenko. „Úmyselne ostreľovali z raketometov Grad obytnú štvrť v Nikopole. Vypálili viac ako 30 rakiet,“ dodal.

Rezničenko uviedol, že z deviatich zranených museli šesť hospitalizovať. „Najmladší zranený má len tri roky. Tri roky! Dieťa spalo doma, keď po ňom ruskí darebáci strieľali z raketometov,“ uviedol.

Ruská paľba podľa gubernátora úplne zničila tri súkromné domy, ďalšiu desiatku domov poškodila.

Ruská redakcia BBC pripomenula, že o deň skôr ukrajinské úrady tvrdili, že Rusi vypálili z raketometov asi 40 striel na súkromné domy a dva priemyselné podniky.

Nikopol podľa ukrajinských médií čelí ruskému ostreľovaniu každý deň. Mesto leží na pravom brehu Dnepra, ľavý breh obsadili ruské vojská. Pred vojnou malo asi 110 000 obyvateľov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet