Na hlavný obsah

Prídu obyvatelia mestskej časti Nové mesto o lekárov?

Petíciu za zrušenie predaja polikliniky na Tehelnej podpísalo vyše 2 500 ľudí.

Obyvatelia bratislavskej mestskej časti Nové mesto sa obávajú, že prídu o svojich lekárov. Štátne podniky – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) aj MH Manažment ohlásili, že chcú predať svoje budovy polikliník. Pracujú v nich desiatky ambulantných lekárov a chodia k nim tisícky pacientov.

Železničná nemocnica s poliklinikou pri Trnavskom Mýte v Bratislave je na predaj už dlhšie. Majiteľ, ŽSR, chceli za budovu, ubytovňu, siete a pozemky 20 miliónov eur. No nikto sa neprihlásil.

„Od 25. júla prebieha už štvrté ponukové konanie formou eAukcie, pričom pôvodná cena takmer 20 miliónov eur bola znížená na takmer 19 miliónov. Ide o nezáujem realitného trhu, preto ŽSR pristúpili k zníženiu pôvodnej ceny,“ vysvetlila riaditeľka odboru komunikácie Ria Feik Achbergerová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Aj keby sa našiel záujemca, pre pacientov by sa nemalo nič zmeniť. Ubezpečuje prevádzkovateľ Procare. Zmluvy má platné až do konca roka 2023.

Predaj ďalšej polikliniky

V tej istej mestskej časti sa však schyľuje k ešte jednému obchodu. Štátny MH Manažment predáva polikliniku na Tehelnej ulici. Chce za ňu 15 miliónov eur.

„Už nie sme schopní ju prevádzkovať, preto sme ju ponúkli do odpredaja najprv ministerstvu zdravotníctva, potom Bratislavskému samosprávnemu kraju, hlavnému mestu Bratislava, ako aj mestskej časti Nové mesto. Žiadna z organizácií neprejavila záujem. Tým pádom sme zvolili najtransparentnejší spôsob, a to je forma verejnej súťaže,“ povedala Andrea Devánová, manažérka marketingu a komunikácie MH Manažmentu.

Niektorých obyvateľov Nového mesta informácia o predaji polikliniky znepokojila. Na sociálnej sieti je aj petícia za zrušenie súťaže na predaj polikliniky a za jej zachovanie ako zdravotníckeho zariadenia. Petíciu podpísalo viac ako 2 500 ľudí. Majiteľ – štátny podnik to však považuje za politickú kampaň a nateraz nemieni z predaja cúvnuť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika