Na hlavný obsah

Primátorom Košíc chce byť predseda strany Šanca Viliam Novotný

Rokuje o podpore ďalších strán.

Primátorom Košíc chce byť predseda strany Šanca Viliam Novotný
Na snímke predseda strany Šanca Viliam Novotný. Foto: TASR

O post primátora Košíc sa v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách bude uchádzať aj lekár a predseda strany Šanca Viliam Novotný. Svoju kandidatúru oznámil v stredu (6. 7.). Zatiaľ ide o piateho záujemcu o funkciu primátora Košíc, ktorý oficiálne oznámil kandidatúru.

Novotný chce riešiť viacero problémov, ktoré Košičanov podľa neho dennodenne trápia. Ide o bezdomovcov, neprispôsobivých občanov, dopravné zápchy na hlavných ťahoch, mestskú hromadnú dopravu, starostlivosť o seniorov, nedokončené cyklotrasy, oddychové či takzvané „šedé“ zóny.

Tvrdí, že spolu so svojím tímom pripravuje koncepciu riešení so zreteľom na reálne uskutočnenie z hľadiska možností mesta. „Nebojím sa pustiť do riešenia najpálčivejších a roky odkladaných problémov, ktorých máme mnoho,“ uviedol.

Ako povedal, bude kandidátom strany Šanca, o podpore ďalších strán sa podľa jeho slov rokuje. „Neuchádzam sa o podporu vládnych strán ani opozičných strán ako Smer-SD, Hlas-SD, ĽSNS či hnutia Republika. Mám skôr záujem o podporu menších neparlamentných stredopravých strán,“ dodal.

Novotný kandidoval na primátora mesta Košice aj v predchádzajúcich komunálnych voľbách, v ktorých získal deväť percent hlasov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny