Na hlavný obsah

Riaditeľ popradského letiska sa po kritike zamestnancov vzdal svojej funkcie

Zamestnanci ho obviňovali zo šikany.

Riaditeľ popradského letiska sa po kritike zamestnancov vzdal svojej funkcie
Na snímke už bývalý riaditeľ letiska v Poprade Peter Dujava. Foto: TASR

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Poprad – Tatry, a. s., Peter Dujava sa vzdal svojej funkcie. Médiám to oznámil vo štvrtok (28. 7.).

„Vzhľadom na to, že mi záleží na bezproblémovom a neobmedzenom chode prevádzky letiska, čo som potvrdil aj ekonomickými výsledkami a súčasnou kondíciou spoločnosti, prijal som osobné rozhodnutie súvisiace so vzdaním sa funkcie predsedu predstavenstva akciovej spoločnosti Letisko Poprad-Tatry,“ uviedol Dujava, ktorý bol na svojom poste od roku 2020.

Dujava sa rozhodol odstúpiť po tom, ako 50 zamestnancov letiska podalo hromadnú výpoveď. Ich jedinou požiadavkou v otvorenom liste, ktorý zaslali v polovici júla ministrovi, bolo, aby odvolal riaditeľa letiska. Obviňovali ho zo šikany a mali viacero výhrad k jeho vedeniu spoločnosti.

Zamestnanci sľúbili, že výpovede stiahnu

Ministerstvo dopravy ako majoritný akcionár spoločnosti Letisko Poprad-Tatry akceptovalo rozhodnutie Petra Dujavu vzdať sa funkcie riaditeľa. Ako dodala štátna tajomníčka rezortu Katarína Bruncková, so zamestnancami letiska sa dohodli, že stiahnu späť svoje výpovede.

„Ubezpečujeme všetkých cestujúcich aj partnerov letiska, že momentálne dianie nijako neovplyvní jeho chod, odbavovanie dovolenkových, pravidelných či nepravidelných letov,“ zdôraznila Bruncková.

Rezort dopravy avizoval, že v najbližších dňoch podnikne všetky potrebné právne kroky, ktoré budú viesť k stabilizácii situácie na letisku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny