Na hlavný obsah

Rozsiahle požiare v Taliansku sa stále nepodarilo dostať pod kontrolu

Krajine vypomáha aj Slovinsko.

Rozsiahle požiare v Taliansku sa stále nepodarilo dostať pod kontrolu
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rozsiahle požiare, ktoré od pondelka (18. 7.) vyčíňajú v talianskom regióne Furlansko – Júlske Benátky ležiacom pri hraniciach so Slovinskom, sa vo štvrtok (21. 7.) stále nepodarilo dostať pod kontrolu. Informovala o tom agentúra APA.

Hasičské oddiely z miest Udine, Terst a Gorica za podpory hasiacich lietadiel a vrtuľníkov naďalej bojovali s plameňmi v tejto krasovej oblasti, uviedli tamojšie médiá.

V dôsledku požiaru a hrozby výpadkov dodávok elektriny muselo mestu Terst pomôcť Slovinsko. Úrady niekoľko dní sledovali kvalitu ovzdušia v regióne.

Pre hustý dym z požiaru v blízkosti prístavného mesta Monfalcone museli v stredu (20. 7.) uzatvoriť výrobný závod lodnej spoločnosti Fincantieri a 3 000 zamestnancov zostalo doma.

Región Furlansko – Júlske Benátky vyhlásil v dôsledku požiarov výnimočný stav. Diaľnicu A4 medzi mestami Villese a Lisert v smere na Terst, a takisto jej úsek medzi mestami Sistiana a Redipuglia v smere na Benátky, museli vo štvrtok v predpoludňajších hodinách uzatvoriť.

Niektoré úseky diaľnice A4 uzatvorili už od utorka (19. 7.), čo spôsobilo značné problémy dovolenkárom.

Požiar v obci Doberdo del lago v provincii Terst si vyžiadal aj evakuáciu 300 osôb, keď sa plamene, ktoré predtým zničili stovky hektárov lesa, priblížili k domom.

Príčinu požiarov, ktoré v Taliansku i Slovinsku pohltili 350 hektárov lesa, úrady vyšetrujú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet