Na hlavný obsah

Ruskú novinárku Ovsjannikovovú zadržala polícia

Krátko po tom ju však prepustili.

Ruskú novinárku Ovsjannikovovú zadržala polícia
Na snímke protestujúca Marina Ovsjannikovová počas živého vysielania ruskej štátnej televízie. Foto: ČTK / Italy Photo Press

Ruská polícia prepustila novinárku Marinu Ovsjannikovovú krátko po jej nedeľňajšom (17. 7.) zadržaní. Vyplýva to z príspevkov zverejnených na jej účtoch na sociálnych sieťach. Informovala o tom agentúra Reuters.

„Marinu zadržali,“ uvádzalo sa v príspevku zverejnenom v nedeľu večer na novinárkinom účte na Telegrame. Informáciu o jej zadržaní následne potvrdil i jej právnik Dmitrij Zachvatov.

Krátko na to zverejnila zadržaná novinárka fotografie z prechádzky so svojimi psami, ku ktorým napísala: „Išla som na prechádzku so psami. Hneď, ako som vyšla za bránu, ku mne prišli ľudia v uniformách.“ Zároveň uviedla, že v čase zverejnenia príspevku sa nachádzala na policajnej stanici v Moskve.

O niekoľko hodín neskôr napísala novinárka v príspevku zverejnenom na Facebooku, že ju prepustili. „Som doma, všetko je v poriadku… Teraz už viem, že keď idem von, je lepšie si so sebou pre istotu vziať aj doklady a kufor.“

Novinárku zadržali len niekoľko dní po tom, čo osamotená protestovala v blízkosti Kremľa a v rukách držala plagát s textom, v ktorom kritizovala ruský vpád na Ukrajinu i prezidenta Vladimira Putina.

Ovsjannikovová sa dostala do povedomia po tom, čo v marci v živom vysielaní ruskej štátnej televízie protestovala proti ruskému vpádu na Ukrajinu. Po tomto incidente bola nakrátko zadržaná a následne prepustená s pokutou.

Po prepustení strávila nejaký čas v zahraničí, kde pracovala aj pre nemecký denník Die Welt. Začiatkom júla však oznámila, že sa vracia do Ruska, aby vyriešila spor o opatrovníctvo svojich detí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet