Na hlavný obsah

Ruské raketové útoky na Ukrajine si vyžiali päť mŕtvych a 25 ranených

Medzi ranenými je 12 vojakov.

Ruské raketové útoky v Kirovohradskej oblasti na strednej Ukrajine si vo štvrtok (28. 7.) vyžiadali päť mŕtvych a vyše dve desiatky ranených. Informoval o tom oblastný gubernátor Andrij Rajkovyč, na ktorého sa odvolala tlačová agentúra AFP.

„Dvadsaťpäť ľudí previezli do zdravotníckych zariadení, kde dostávajú liečbu. Päť ľudí je mŕtvych,“ uviedol na sociálnych sieťach gubernátor Rajkovyč po útokoch, ktoré podľa jeho slov zasiahli dva hangáre.

Útoky poškodili leteckú techniku

Medzi zranenými je podľa Rajkovyča 12 vojakov. Agentúra Interfax-Ukrajina s odvolaním sa na predstaviteľov mesta Kropyvnyckyj napísala, že ruské raketové útoky poškodili „leteckú techniku“ a okolité budovy.

V tom istom meste útočili ruské sily raketami aj cez víkend, zasiahli vojenské letisko a železničnú infraštruktúru. Pri útoku zahynuli traja ľudia vrátane jedného vojaka a zranili sa deviati príslušníci armády.

Ruská armáda podnikla vo štvrtok (28. 7.) ráno aj útok na infraštruktúru vo Vyšhorodskom okrese v Kyjevskej oblasti, oznámil tamojší gubernátor Olexij Kuleba. Ráno vyhlásili letecký poplach aj v Kyjeve.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet