Na hlavný obsah

Ruský raketový útok si vyžiadal v Doneckej oblasti 15 životov, hlási Ukrajina

Potvrdili aj päť zranených.

Ruský raketový útok si vyžiadal v Doneckej oblasti 15 životov, hlási Ukrajina
Ilustračné foto dosahov útoku a poškodení po zásahu rakety Rusmi v Doneckej oblasti. Foto: SITA/AP

Počet obetí ruského raketového útoku v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny vzrástol na 15. Raketa zasiahla päťposchodový dom, ktorý sa zrútil, uvádzajú v nedeľu (10. 7.) miestne úrady.

Podľa gubernátora Pavla Kyrylenka potvrdili aj päť zranených, v sutinách ale môžu byť ďalšie zhruba tri desiatky ľudí. Na mieste stále zasahujú záchranári, ktorí sa snažia v troskách domu objaviť preživších.

Kyrylenko oznámil, že raketa dopadla v sobotu (9. 7.) večer na mesto Časiv Jar, ktoré leží na severovýchode Doneckej oblasti.

Ukrajinci sa snažia brániť postupu ruských vojsk v oblasti Donbasu. Ruská armáda ale intenzívne ostreľovala tamojšie mestá aj dediny z viacerých smerov.

Americký Inštitút pre výskum vojny (ISW) uvádza, že Rusko chce anektovať Charkovskú oblasť a že jeho teritoriálne ambície presahujú Donbas.

Ruské ministerstvo obrany medzitým oznámilo, že sa ruským silám na Ukrajine podarilo zasiahnuť dva hangáre. Mali sa v nich nachádzať húfnice typu M777, ktoré Kyjevu pravdepodobne dodali Spojené štáty. Hangáry sa nachádzali v Doneckej oblasti. Ukrajinské úrady zatiaľ tieto informácie nekomentovali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet