Na hlavný obsah

Ružomberok zdolal Žalgiris v EKL o dva góly

Nádej na postup do ďalšieho predkola je vysoká.

Ružomberok zdolal Žalgiris v EKL o dva góly
Na snímke zákrok brankára MFK Ružomberok Ivana Krajčírika proti strele Slovana Bratislava. Foto: TASR

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v úvodnom zápase prvého predkola Európskej konferenčnej ligy nad FK Kauno Žalgiris 2:0. Fortunaligového vicemajstra dostali do výhodnej pozície vlastný gól hosťujúceho kapitána Linasa Pilibaitisa v 13. minúte a Štefan Gerec, ktorý po zmene strán zvýšil náskok MFK.

Odveta je na programe o týždeň 14. júla o 18.00 SELČ v meste Marijampolé. Na víťaza slovensko-litovskej konfrontácie čaká v druhom predkole lepší z dvojice Derry City (Írsko) – FC Riga (Lotyšsko).

Dobrý začiatok, zlý koniec

Hostia pricestovali na Liptov v solídnej forme. V predošlých šiestich zápasoch na domácej scéne nenašli premožiteľa a na Slovensku sa chceli pokúsiť o natiahnutie tejto série.

Žalgirisu patrila prvá šanca stretnutia, v siedmej minúte Sirgedas nebezpečne hlavičkoval a poriadne natiahol ružomberského brankára Krajčírika. Hneď vzápätí sa po rohovom kope Litovčanov zrodila ďalšia nepríjemná situácia, ktorú však domáci ustáli bez ujmy.

Vlastný gól výrazne pomohol

V 13. minúte podnikli Ružomberčania rýchly útok, po ktorom si Pilibaitis zrazil strieľaný center Madleňáka do vlastnej bránky – 1:0. Úvodný gól pomohol slovenskému zástupcovi zbaviť sa počiatočnej nervozity a získať zdravé sebavedomie, lenže náskok do prestávky zvýšiť nedokázal.

V 20. minúte napriahol spoza šestnástky Regáli, Mikelionisa však neprekvapil. Naopak, počas prevahy MFK sa zrodil nádejný brejk Sirgedasa, no hosťujúci krídelník s ním nenaložil podľa predstáv.

Liptáci vo svojej aktivite pokračovali aj po návrate zo šatní. V 60. minúte z parádnej parkety, spoza veľkého vápna, vystrelil nikým neatakovaný Luterán a tesne minul cieľ. V 68. minúte vypukla na ružomberskom štadióne ďalšia gólová radosť, keď vydarený center Fabiša usmernil nezadržateľnou hlavičkou do siete Gerec – 2:0.

Ďalšiu dobrú príležitosť na zvýšenie skóre mal striedajúci Lichý, z ôsmich metrov však nemal presnú mušku a lopta preletela nad bránu. Ružomberok sa až do konečného hvizdu usiloval o strelenie tretieho gólu. Blízko k nemu bol Kelemen, ale osamotený hlavou minul cieľ. Aj dvojgólový náskok však stavia Ružomberok pred odvetou do pozície jasného favorita na postup.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport