Na hlavný obsah

SaS odovzdá svoje požiadavky premiérovi budúci týždeň

Kollár oznámil rozšírenie poslaneckého klubu.

SaS odovzdá svoje požiadavky premiérovi budúci týždeň
Predseda SaS Richard Sulík po mimoriadnom zasadnutí Republikovej rady SaS. Foto: TASR

Strana SaS odovzdá svoje požiadavky premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO) v priebehu budúceho týždňa. Oficiálne ich zatiaľ konkretizovať nechce, známa je len požiadavka, aby líder OĽANO Igor Matovič nebol vo vláde.

„Ako prvého s požiadavkami oboznámime premiéra,“ uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová. Pripomenula, že na požiadavkách sa dohodli len počas tohto týždňa na mimoriadnej rozšírenej Republikovej rade.

Člen Republikovej rady SaS Marián Viskupič rovnako považuje za prirodzené, že so svojimi požiadavkami oboznámia najskôr predsedu vlády.

Kollár naberá poslancov

Vzhľadom na odchod viacerých členov Za ľudí do klubu SaS tvoria liberáli druhý najsilnejší koaličný klub – 19 poslancov. Pri rokovaní o novom znení koaličnej dohody by si tak mohli nárokovať aj post predsedu parlamentu.

Predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár však v piatok (8. 7.) povedal, že od septembra bude mať jeho poslanecký klub 20 členov. Posilnia ho nezaradení poslanci Romana Tabák, Ján Krošlák a Jozef Šimko. Klub by tak ostal druhým najsilnejším v koalícii.

Kollár pre TA3 povedal, že nie je za zmenu koaličnej zmluvy, ako žiada SaS. „Nebudem podporovať výmysly (ministra hospodárstva) Richarda Sulíka. Máme koaličnú zmluvu, ktorú sme vyrokovali a na nej trvám,“ povedal pre televíziu.

V reakcii na avizované prijatie exkotlebovca Šimka do klubu Sme rodina SaS uviedla, že tento krok je len potvrdením toho, že koalícia dokáže fungovať aj bez nich.

„A to s podporou poslancov, ktorí sa do parlamentu dostali na kandidátke ĽSNS,“ dodala SaS v oficiálnom stanovisku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko