Na hlavný obsah

SaS trvá na svojom ultimáte. Sulík je s koncom v koalícii už zmierený

Matovič píše, že na rokovanie s opozíciou mal od Sulíka súhlas.

Strana SaS aj naďalej trvá na svojich požiadavkách – zmena koaličnej zmluvy a od prvého septembra vláda bez Igora Matoviča (OĽANO). V opačnom prípade podajú ministri za SaS demisiu.

V takom prípade koalícia nebude mať v parlamente väčšinovú podporu. Bývalá premiérka Iveta Radičová si myslí, že vláda, ktorá nemá väčšinu v parlamente, je zbytočná.

Predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík hovorí, že jeho pohár trpezlivosti s Matovičom pretiekol pri hlasovaní o prelomení veta prezidentky v súvislosti s balíčkom opatrení pre rodiny, s podporou poslancov za ĽSNS.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Jeden človek menom Igor Matovič gniavi celé mesiace krajinu. Presadzuje miestami aj hlúposti, keď mu to nejde v koalícii, robí to za pomoci fašistov. Máme tu rozvrat verejných financií,“ vyhlásil Sulík.

Matovič na sociálnej sieti vysvetľuje, že na rokovanie s opozíciou mal od Sulíka súhlas. „Následne prišiel z úst predsedu SaS ďalší verejný prísľub: Navyše, ak si to presadíte s opozíciou, nebudeme to považovať za porušenie koaličnej zmluvy. To vám robíme veľký ústupok,“ napísal.

„Tam keby, neviem, poslanec (Ján) Richter (Smer-SD) za to zdvihol ruku, tak tomu celkom rozumiem. Ale ísť cielene vyjednávať s fašistami a nechať si tam od nich diktovať, nejaké zmeny robiť, takéto politické obchody, tak o tom nikdy nebola reč,“ reagoval Sulík.

Hnutie OĽANO stojí za Igorom Matovičom. A Richard Sulík sa netají, že je zmierený s tým, že on a ďalší traja ministri vládu od 1. septembra opustia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko