Na hlavný obsah

Skalická nemocnica musela pozastaviť činnosť ORL oddelenia

Príčinou je nedostatok lekárov.

Nemocnicu v Skalici trápi nedostatok lekárov.V zariadení obmedzili fungovanie krčného oddelenia. Pacienti musia dochádzať do vzdialených miest.

Lekári-špecialisti chýbajú vo všetkých regiónoch. Nedostatok je najmä ortopédov, onkológov, neurológov a imunológov. Ministerstvo zdravotníctva rokuje o zlepšení situácie.

Krčné oddelenie funguje v skalickej nemocnici od júla v obmedzenom režime. Na chod chýbajú kvalifikovaní lekári.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Pacienti, ktorí vyžadujú činnosť ORL oddelenia, ORL jednodňovej zdravotnej starostlivosti a ústavnej pohotovostnej služby budú musieť dočasne vyhľadať iné pracoviská, najbližšie máme v Trnave a v Bratislave,“ hovorí námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť Daniel Vidovič.

V skalickej nemocnici intenzívne hľadajú špecialistov, aby mohli situáciu vrátiť do pôvodného stavu.„Nezrušili sme oddelenie, pozastavili sme jeho činnosť, plánujeme ho v krátkej dobe obnoviť, tak ako sme mali problém s kardiologickými ambulanciami, v priebehu 2-3 mesiacoch sme ich obnovili,“ pokračuje.

Problém so špecialistami nie je iba na Záhorí. Nedávno zastavili činnosť angiologického oddelenia v trenčianskej nemocnici. Rezort zdravotníctva uviedol, že najviac lekárov špecialistov chýba v Bratislavskom kraji. Nalákať ich chcú na vyššie platy. O raste miezd aktuálne rokujú s rezortom financií.

„Momentálne na ministerstve zdravotníctva vytvárame strategické dokumenty, ktoré sa budú venovať výslovne stabilizácii personálu,“ potvrdzuje štátna tajomníčka ministerstva zdravotníctva Lenka Dunajová Družkovská.

Zároveň zefektívnili procesy zaraďovania študentov medicíny na špecializované odbory. Štát chce posilniť aj sieť pediatrov, tí môžu požiadať príspevok na zariadenie ambulancie vo výške do 60-tisíc eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny