Na hlavný obsah

Školy chcú počas prázdnin rekonštruovať priestory, viaceré na to však nemajú

Peniaze minuli na platby za energie a plyn.

V školách sa neoddychuje ani cez veľké prázdniny. Leto využívajú riaditelia na opravy budov, tried aj chodieb. Rekonštrukcie však pôjdu na mnohých školách bokom. Riaditeľom sa minuli odložené peniaze.

Počas školského roka ich minuli na platby za energie a plyn. Ministerstvo školstva žiada od rezortu financií pomoc už od marca.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Náklady na chod základnej školy v Rožňave sa oproti uplynulému roku strojnásobili. Riaditeľ školy Richard Szöllös upozorňuje, že pre zdražovanie nemá na nutné opravy peniaze.

„Máme problém aj so zatekajúcimi strechami. Tu môžete vidieť (v reportáži, pozn.), ako to vyzerá po dažďoch. Žiaľ, toto potrebuje väčšiu investíciu. Momentálne sme na tom tak, že môžeme tieto fľaky pretrieť. Peniaze, ktoré sme mohli tento rok investovať do opráv, už nie je možné, už sme ich minuli,“ priblížil.

Rovnaký problém majú aj riaditelia škôl v hlavnom meste. Do veľkých opráv sa nemajú za čo pustiť.

„Potrebujeme zrekonštruovať sociálne zariadenia, vyspraviť niektoré chodby. Rovnako potrebujeme opraviť kabinety, hlavne rozvody odpadového zariadenia, pretože pretekajú,“ opísal Pavel Sadloň,| riaditeľ Gymnázia L. Sáru v Bratislave.

Riaditeľ školy hovorí, že škola nemá ani na to, aby si kúpila šetrnejšie žiarovky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko