Na hlavný obsah

Slovan a Batumi sa v prvom zápase predkola LM rozlúčili bez gólov

"Belasí" pritom hrali celý druhý polčas v početnej výhode.

Slovan a Batumi sa v prvom zápase predkola LM rozlúčili bez gólov
Foto zo zápasu 1. predkola LM ŠK Slovan Bratislava - Dinamo Batumi. Foto: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali v stredu (6. 7.) v úvodnom zápase 1. predkola Ligy majstrov s FC Dinamo Batumi 0:0. Domáci si na Tehelnom poli vytvorili viacero šancí, ani jedna strela však neskončila v sieti ich gruzínskeho súpera. Presadiť sa nedokázali napriek tomu, že väčšiu časť zápasu odohrali v početnej prevahe.

O postup môžu zabojovať v odvete, ktorá je na programe v stredu 13. júla v Batumi. Víťaz dvojzápasu nastúpi v 2. predkole LM proti lepšiemu z dvojice FC Tobol Kostanaj a Ferencváros Budapešť. Stretnutie týchto dvoch tímov skončilo v stredu takisto bezgólovou remízou.

Záver polčasu s červenou kartou

Hostia sa pokúsili založiť rýchly útok hneď z výkopu, no ich snaženie zastavil faul Teidiho, ktorý si zaň vyslúžil žltú kartu. K prvej vážnejšej šanci prišlo neskôr na strane domácich, ktorí v ôsmej minúte rozohrávali priamy kop. S centrom Barseghjana si obrana Batumi následne ľahko poradila a pustila sa do brejku.

Altunašvili však Chovanovu bránu spoza šestnástky minul. K strele sa dostal aj Barseghjan, ktorý ťažil z kombinácie Zmrhala a Ramireza, no mieril privysoko. Ďalšiu štandardku nepremenili ani hostia po faule Kankavu v rohu ihriska.

Na druhej strane sa pokúsil doraziť Weissovu zblokovanú strelu Barseghjan a o chvíľu neskôr prestrelil bránu Ramirez. Ešte väčšiu šancu vytvoril kapitán „belasých“ v 32. minúte Medveděvovi, ktorý Kupatadzeho neprekonal z hranice päťky. Na brankára hostí nestačil o niečo neskôr ani Zmrhal. Ten to spoza veľkého vápna skúsil razantným volejom.

Pekne zakombinovať sa podarilo aj hráčom gruzínskeho mužstva. Bidzinašvili zobral súperom loptu v strede ihriska, vysunul Flamariona a ten mu loptu vracal pred bránu, no zasiahol Kašia.

Kupatadzeho ohrozil v závere ešte Kucka, k podstatnému momentu zápasu však prišlo tesne po tom. Obranca Kobachidze fauloval v strede ihriska Barseghjana, dostal druhú žltú kartu a porúčal sa pod sprchy.

Slovan prevahu nevyužil

V úvode druhého dejstva nič nenasvedčovalo tomu, že Slovan hrá v prevahe, tím musel dokonca podržať Chovan, keď zastavil strelu Davitašviliho. Ten sa dokázal prebojovať cez niekoľko domácich hráčov. Tlak hostí neustával ani v nasledujúcich minútach a následne arbiter potrestal prvého zo Slovanistov – žltú kartu dostal Barseghjan.

Kormidelník Weiss ho následne stiahol v trojitom striedaní, keď išli okrem neho „dole“ aj Ramirez a De Marco, ktorých vystriedali Green, Šaponjič a Čakvetadze, pre ktorého to bola premiéra v drese bratislavského klubu. Šancu na reparát dostal vzápätí Medveděv, no na hranici malého vápna opäť zaváhal.

Duel sa potom dostal do mŕtveho bodu, aj keď domáci mali mierne navrch. K oživeniu prišlo v úplnom závere. „Belasí“ pritlačili, no z pravej strany sa najprv nepresadil Green, ktorý trafil len bočnú sieť a v nadstavenom čase sa ešte stredopoliar pokúsil centrovať. Jeho pokus zachytil Kupatadze.

O víťazný gól sa snažilo aj Dinamo pri kombinácii Vacadzeho a Mamučašviliho. Koniec duelu ešte poznačila roztržka medzi hosťujúcim gólmanom a striedajúcim Šaponjičom, pri ktorej musel zasiahnuť hlavý rozhodca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport