Na hlavný obsah

Slovenskí kanoisti získali striebro v 3xC1 na MS vo vodnom slalome

Spravili jednu chybu.

Slovenskí kanoisti získali striebro v 3xC1 na MS vo vodnom slalome. Matej Beňuš, Marko Mirgorodský a Alexander Slafkovský spravili v augsburskom kanáli jednu chybu a na víťazných Slovincov stratili 2,94 sekundy.

Najlepšiu trojku doplnili Taliani s mankom 5,16 sekundy a dvomi trestnými sekundami. Slovenské trio sa tak postaralo o prvý cenný kov na tohtoročných MS a vylepšilo svoj výsledok z minuloročnej edície.

Ženám sa darilo menej

Hliadka v rovnakom zložení obsadila v Čunove tretie miesto. Cenný výsledok je to najmä pre Slafkovského, ktorý si po nevydarených ME v Liptovskom Mikuláši opäť napravil chuť. Pred svetovým šampionátom triumfoval na pretekoch SP v slovinskom Tacene.

Menej sa darilo ich krajankám, ktoré skončili na šiestej pozícii. Zuzana Paňková, Emanuela Luknárová a Soňa Stanovská stratila na víťazné Češky 10,19 sekundy a v kanáli mala štyri dotyky na prvej, piatej, deviatej a dvanástej bránke.

V závere kanála stiahli značnú časť zo svojej takmer 16-sekundovej straty, na lepší výsledok to však už nestačilo.

Češkám odrátali jednu z chýb

Pôvodne figurovali na prvom mieste Nemky, no Češkám v cieli odrátali jednu zo štyroch chýb a posunuli sa tak na prvé miesto pred domáce pretekárky. Zlato vybojovali časom 115,35 s a Nemecko na ne stratilo 1,50 s. Bronz získali reprezentantky Veľkej Británie (+2,50).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko