Na hlavný obsah

Slovensko bude mať vo finále K1 jediného zástupcu

Bude ním Jakub Grigar.

Slovensko bude mať vo finále K1 jediného zástupcu
Na snímke Jakub Grigar. Foto: TASR

Do finále K1 postúpila na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v nemeckom Augsburgu jedna slovenská loď. V sobotu (30. 7.) sa o to zaslúžil Jakub Grigar, ktorý obsadil v semifinále 8. miesto s odstupom 1,75 sekundy za vedúcim Petrom Kauzerom zo Slovinska.

Do najlepšej desiatky sa zo Slovákov nezmestili Adam Gonšenica, medzi ženami Eliška Mintálová a Zuzana Paňková.

Gonšenicovi pôvodne prirátali päťdesiatsekundový trest, no napriek zmene jeho výkon na finále nestačil. So štyrmi trestnými sekundami obsadil 31. miesto (+13,68 s). „Nevládal som, nevyšlo mi to. Ešte pôjdeme extrémny slalom, takže sa tam možno niečo podarí,“ neskrýval Gonšenica sklamanie v rozhovore pre RTVS.

Mintálová sa necítila dobre

Pre Mintálovú bol problematický záver kanála, kde stratila rytmus, pri prejazde červenou „osemnástkou“ si musela pomáhať rukou a na ďalšej bránke navyše dostala dve trestné sekundy. V cieli trate, ktorá prešla oproti štvrtku (28. 7.) niekoľkými zmenami, stratila na 15. priečke na najrýchlejšiu Ricardu Funkovú z Nemecka 12,46 sekundy a na postup jej chýbalo 4,57 s.

„Necítila som sa dobre a chyby sa kopili už od začiatku. Trať bola technicky náročnejšia a tým pádom aj dlhšia,“ uviedla Mintálová. Už na majstrovstvách sveta juniorov v Ivrei ju trápila choroba, ktorá skomplikovala aj jej prípravu na vrchol slalomárskej sezóny. V Augsburgu sa ešte predstaví v extrémnom slalome.

Paňková bola v rozjazde druhá najrýchlejšia, ale v sobotu rozhodcovia prešetrovali niekoľko jej prejazdov a nakoniec jej pripočítali celkovo 54 trestných sekúnd. „Päťdesiatku“ dostala práve na 18. bránke. Skončila na 28. pozícii (+65,37 s). „Voda si so mnou miestami robila, čo chcela. Psychicky ma dostala tá päťdesiatka. Teraz sa už sústredím na C1,“ opísala svoju jazdu Paňková. Pred nedeľnou súťažou C1 sa tiež predstaví v časovke extrémneho slalomu.      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko