Na hlavný obsah

Slovensko potrápia horúčavy i silný vietor. SHMÚ vydal výstrahy

Miestami môžu teploty dosiahnuť až 35 stupňov Celzia.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na štvrtok (14. 7.) viaceré výstrahy prvého aj druhého stupňa pred vysokými teplotami. Miestami môže teplota dosiahnuť až 35 stupňov Celzia. SHMÚ o tom informuje na svojom webe.

Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Pezinok, Senec, Lučenec, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Komárno, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda a Galanta. Výstraha nateraz platí od 14.00 do 18.00 h.

Na snímke je mapa Slovenska s výstrahami SHMÚ na štvrtok 14. júla.
Na snímke výstrahy SHMÚ na štvrtok 14. júla.

Pre zvyšok Bratislavského a Trnavského kraja, viaceré okresy Nitrianskeho, Banskobystrického a Košického kraja, platí výstraha prvého stupňa. Teplota tu môže dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia.

V noci na piatok (15. 7.) má prísť ochladenie. Opätovný návrat k tropickým teplotám, teda okolo 30 stupňov Celzia a viac, očakáva ústav v priebehu budúceho týždňa.

SHMÚ vydal výstrahy prvého stupňa aj pred silným vetrom, konkrétne od štvrtka 23.00 h do piatka (15. 7.) 6.00 h. Výstrahy platia pre celé západné Slovensko.

Vietor môže nárazovo dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu. „Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ upozornilo SHMÚ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko