Na hlavný obsah

Tibor Csenger je kandidátom Aliancie na post predsedu Nitrianskeho kraja

V súčasnosti je krajským podpredsedom.

Tibor Csenger je kandidátom Aliancie na post predsedu Nitrianskeho kraja
Kandidát na predsedu Nitrianskeho kraja Tibor Csenger. Foto: TASR

Kandidátom mimoparlamentnej strany Aliancia na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) v jesenných komunálnych voľbách bude podnikateľ zo Želiezoviec a terajší podpredseda NSK Tibor Csenger. Oznámil to v pondelok (11. 7.) v Komárne predseda Aliancie Krisztián Forró.

V súčasnosti je podľa slov predsedu Aliancia treťou najsilnejšou stranou v regiónoch, čo by chceli zachovať aj v období po jesenných voľbách do VÚC a miestnych samospráv.

Forró kritizoval vládu za to, že nič nerobí pre zníženie rozdielov medzi Bratislavou a regiónmi. Zastúpenie strany na úrovni krajov a samospráv je preto podľa neho pre „ich komunitu“ a ľudí žijúcich s nimi spolu v obciach a mestách veľmi dôležité.

Csenger zdôraznil nutnosť zefektívnenia využívania daní i eurofondov v kraji. Vyzdvihol význam modernizácie budov v strednom školstve, sociálnych i kultúrnych zariadení. Najmä s cieľom zníženia energetickej náročnosti. Služby sa musia podľa neho prostredníctvom investícií zlepšiť v troch nemocniciach a dvoch poliklinikách kraja.

K otázke cestnej infraštruktúry kandidát Aliancie povedal, že je v kraji kritická. Rozvoj rýchlostných ciest obchádza kraj a cesty druhej a tretej triedy sú mimoriadne preťažené. Z 2 300 kilometrov ciest, ktoré má Nitriansky kraj v správe, do konca volebného obdobia zrekonštruujú 750 kilometrov, čo považuje Csenger za úspech.

Narastajúci problém tranzitnej cestnej dopravy sa podľa neho bude dať vyriešiť v kraji iba vybudovaním severojužného prepojenia Nitry s Komárnom rýchlostnou cestou R8. Zrekonštruovať bude treba aj množstvo z 520 cestných mostov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny