Na hlavný obsah

Trenčiansky samosprávny kraj podporí v tomto roku 371 projektov

Ide hlavne o podujatia a materiálno-technické vybavenie.

Trenčiansky samosprávny kraj podporí v tomto roku 371 projektov
Trenčiansky hrad (Ilustračná fotografia). Foto: TASR

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) podporil a podporí v tomto roku v rámci svojho dotačného systému 371 projektov celkovou sumou 500.000 eur.

Informoval o tom poslanec Zastupiteľstva TSK a člen pracovnej skupiny rozhodujúcej o dotáciách František Matušík. Podpora smeruje na podujatia v oblasti kultúry, športu, vzdelávania či materiálno-technické vybavenie.

Na dotácie bolo pôvodne vyčlenených 300.000 eur, v máji krajskí poslanci odsúhlasili zvýšenie sumy o ďalších 200.000 eur. O podpore 179 žiadostí (do 1500 eur) rozhodol predseda TSK Jaroslav Baška.

Ďalších 215 žiadostí (nad 1500 eur) odobrila pracovná skupina. Od januára do marca prišlo na TSK celkom 394 žiadostí o dotáciu v celkovej sume viac ako 980.000 eur. Je to o polovicu viac ako v minulom roku.

„Som rád, že navýšenie financií prešlo v krajskom parlamente. Tento rok nám prišlo veľké množstvo žiadostí. V posledných dvoch rokoch sa veľa podujatí pre pandémiu nemohlo organizovať, preto som rád, že sa našli finančné zdroje na podporu organizácie podujatí. Záujem zo strany ľudí je, bola by škoda nepodporiť obce, organizácie a občianske združenia,“ doplnil Matušík.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny