Na hlavný obsah

Turistov čakajú na strednom Slovensku viaceré zaujímavé novinky

V Brezne požičajú aj elektrické kolobežky.

Viac ferratových trás, cyklistiky, elektrické kolobežky a mnoho ďalších akcií pre turistov aj prázdninujúcich školákov. Stredné Slovensko sa v lete pripravilo na tisícky návštevníkov.

Stredné Slovensko vyhľadávajú s obľubou rodiny s deťmi. Či už ide o známe atrakcie na Donovaloch, vláčiky Čiernohronskej železnice, Horehronský expres alebo čoraz známejšie cyklodreziny. Do popredia sa dostáva aj ferratová cesta pre menších pri Novej Bani a najnovšie aj ferrata v Slovenskej Ľupči.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Je tu naozaj z čoho vyberať, športové areály na Skalke známy ferratový areál, alebo aj najnovší ferratový areál práve pre tých menej zdatných v Slovenskej Ľupči, kde pribudli v tomto roku aj elektrické kolobežky, ktoré nás napríklad priblížia aj na hrad Ľupče,“ priblížil Jiří Pěč, riaditeľ OOCR Stredné Slovensko.

Elektrické kolobežky požičajú ľuďom aj v Brezne. Na Horehroní prichádzajú s ďalšími novinkami.

„Medzi najväčšie novinky horehronskej letnej sezóny patria práve tandemový bicykel, ktorý bude jazdiť v Hronci. Je tam cyklorikša, to je úplnou novinkou. A tiež elektrické kolobežky, ktoré budú jazdiť až k vyhliadkovej veži Horné lazy,“ ozrejmila Petra Ridzoňová Hlásniková,
riaditeľka OOCR Región Horehronie.

Región Stredné Slovensko sa počas leta značne sústreďuje na cykloturistiku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny