Na hlavný obsah

Účty britskej armády na sociálnych sieťach napadli hekeri

Propagovali tam kryptomeny.

Účty britskej armády na sociálnych sieťach napadli hekeri
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Účty britskej armády na sieťach twitter a YouTube krátko napadli hackeri, objavila sa tam propagácia kryptomien. Hovorca armády v nedeľu (4. 7.) podľa agentúry Reuters oznámil, že vojsko incident vyšetruje. Večer už oba účty fungovali.

„Sme si vedomí narušenia armádnych účtov na sieťach twitter a YouTube, vyšetrujeme to,“ uviedol krátko po napadnutí účtov hovorca. „Bezpečnosť informácií berieme veľmi vážne a problém riešime. Kým nebude vyšetrovanie ukončené, nebolo by vhodné sa k tomu ďalej vyjadrovať,“ dodal.

Armádny účet na serveri YouTube hackeri premenovali na Ark Invest, čo je americká investičná spoločnosť. Namiesto obvyklého obsahu sa tam objavili videá súvisiace s kryptomenami. Twitterový účet armády potom retweetoval množstvo príspevkov propagujúcich nezameniteľné tokeny (NFT).

„Ospravedlňujeme sa za dočasné problémy na našich účtoch. Vykonáme kompletné vyšetrovanie a z tohto incidentu sa poučíme,“ uviedla večer armáda na twitteri, keď nad účtom opäť získala kontrolu.

Twitter britskej armády má aktuálne asi 363 000 sledujúcich, zatiaľ čo kanál na sieti YouTube má okolo 177 000 odberateľov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet