Na hlavný obsah

Ukrajina hlási ďalšie ruské útoky na mestá

Na mesto Nikopol vystrelilo 53 rakiet, zahynuli dvaja ľudia.

Ukrajina hlási ďalšie ruské útoky na mestá
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dvaja ľudia zahynuli v sobotu (16. 7.) pri ruskom ostreľovaní mesta Nikopol na juhu Ukrajiny. Oznámila to tamojšia záchranná služba. Podľa gubernátora Dnepropetrovskej oblasti Valentyna Rezničenka Rusko na mesto vystrelilo 53 rakiet Grad. Uviedla to agentúra Reuters.

Ide o najnovší zo série raketových útokov ruských síl na mestské oblasti na Ukrajine. Tie si za posledné tri dni vyžiadali takmer 40 obetí na životoch a ďalšie desiatky zranených. V sobotu ráno sa sirény leteckého poplachu ozvali aj v ukrajinskej metropole Kyjev.

V noci na sobotu ruská strela zasiahla mesto Čuhujiv v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Zabila troch ľudí vrátane 70-ročnej ženy. Oznámil to v sobotu oblastný gubernátor Oleh Synehubov.

Útok poškodil dvojposchodovú obytnú budovu, školu a obchod. Trosky prehľadávali záchranári. Podľa polície ruské sily odpálili na Čuhujiv štyri rakety z neďalekého západoruského mesta Belgorod okolo 3.30 h miestneho času.

V piatok (15. 7.) večer ruské rakety dopadli aj na mesto Dnipro. Tam zahynuli traja ľudia a 15 osôb utrpelo zranenia, uviedol gubernátor Valentyn Rezničenko na sociálnej sieti. Strely podľa neho zasiahli priemyselný závod a vedľajšiu ulicu. Zábery na sociálnych médiách ukazovali hustý čierny dym stúpajúci z budov a horiace autá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet