Na hlavný obsah

V budove Krajského úradu v Zlíne sa strieľalo, o život prišla žena

Útočník sa následne pokúsil o samovraždu.

V budove Krajského úradu v Zlíne sa strieľalo, o život prišla žena
Policajné autá pred budovou v Zlíne. Foto: Twitter/Policie ČR

V budove Krajského úradu v Zlíne zastrelil 29-ročný muž svoju bývalú priateľku. Informovala o tom Polícia Českej republiky.

Žena, ktorá pracovala v kancelárii, zomrela na mieste. Útočník sa následne neúspešne pokúsil o samovraždu a teraz je pod dohľadom polície v nemocnici, uviedla polícia na twitteri.

Hovorkyňa Krajskej nemocnice T. Baťu v Zlíne Dana Lipovská potvrdila, že muž bol hospitalizovaný a je v ohrození života. „Muž má vážne poranenia hlavy a mozgu. Je v ohrození života,“ povedala Lipovská.

Policajti vo štvrtok (28. 7.) ráno zasahovali v takzvanom Baťovom mrakodrape, kde sídli regionálna kancelária. Na miesto nehody vyrazila aj záchranná služba. Hovorca záchrannej služby Zlínskeho kraja Jakub Omelka potvrdil, že na mieste boli dve posádky.

Soňa Ličková, hovorkyňa krajskej samosprávy, v tlačovej správe potvrdila, že došlo k mimoriadnej udalosti. „Verejnosti ani zamestnancom nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Baťov mrakodrap je otvorený pre verejnosť s výnimkou 14. poschodia,“ uviedla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet