Na hlavný obsah

V Českom Švajčiarsku naďalej horí

Počas hasenia sa zatiaľ zranilo osem hasičov.

V Českom Švajčiarsku naďalej horí
Požiar v Českom Švajčiarsku. Foto: TASR

Plochu požiaru historických rozmerov, ktorý zúri v Národnom parku České Švajčiarsko v Českej republike, sa zatiaľ napriek úsiliu hasičov nepodarilo zmenšiť. Informuje o tom agentúra DPA.

Požiar zasiahol územie o rozlohe približne 1000 hektárov a  náročný terén sťažuje jeho likvidáciu„, uviedla hovorkyňa hasičov pre verejnoprávnu televíziu ČT.

Hasiči podľa ČT pokračujú v akcii, keď sa snažia aktívne vyhľadávať ohniská a likvidovať ich. Po povolaní ďalších síl z celej Českej republiky bojuje s plameňmi približne 750 hasičov. Pomáha im šesť vrtuľníkov a päť lietadiel, ktoré vyrazili po tom, čo sa rozplynula ranná hmla.

Doteraz sa počas zásahu zranilo osem hasičov, viacerí z nich vážne. Niektoré časti lesov sú podľa hovorkyne ťažko dostupné, vrátane oblastí na nemecko-českých hraniciach.

Turisti majú teraz zakázaný vstup do lesov. Strážnici národného parku vykázali troch turistov, ktorí chceli v sobotu (30. 7.) navštíviť Pravčickú bránu, jeden z pieskovcových skalných útvarov.

Lesný požiar v Národnom parku České Švajčiarsko znova vypukol v nedeľu (24. 7.) skoro ráno a v pondelok (25. 7.) sa rozšíril na územie Národného parku Saské Švajčiarsko, ktorý leží na hraniciach s Českou republikou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet