Na hlavný obsah

V Grécku našli nezvestného turistu, na otvorenom mori bol 19 hodín

Jeden je stále nezvestný.

V Grécku našli nezvestného turistu, na otvorenom mori bol 19 hodín
Na ilustračnej snímke mestečko Malé Benátky na gréckom ostrove Mykonos. Foto: Wikimedia Commons - Voľné dielo

Jedného z dvoch nezvestných turistov sa podarilo zachrániť v nedeľu (10. 7.) na otvorenom mori pri gréckom ostrove Chalkidiki. V mori plával 19 hodín, informovali tamojšie médiá aj agentúra DPA.

Traja turisti zo Severného Macedónska v sobotu (9. 7.) išli plávať do mora pri pobreží Chalkidiki napriek silnému vetru a veľkým vlnám. Vlny a morské prúdy ich strhli na otvorené more. Zachrániť sa podarilo len jedného z nich, dvaja boli od soboty nezvestní.

Muža, ktorý plával v mori, spozorovala nákladná loď zhruba 14 námorných míľ od pobrežia Chalkidiki, uviedla grécka štátna televízia. Tretieho turistu stále nenašli, píše DPA. V nedeľu pokračovala pátracia akcia za pomoci vrtuľníka, lodí, rybárov i dobrovoľníkov.

Nepriaznivé počasie s dažďom a silným vetrom spôsobilo cez víkend problémy v takmer celom Grécku, konštatuje DPA. Na dovolenkových ostrovoch Thasos a Skyros došlo k povodniam, pričom voda odnášala vozidlá a zaplavila pivnice. Na Skyrose museli uzatvoriť cesty pre zosuvy pôdy a zničené boli aj dva mosty.

Silný dážď bol počas celej noci na nedeľu aj v hlavnom meste Atény a na ostrove Kréta, píše DPA. Nepriaznivé počasie by sa malo v Grécku skončiť v nedeľu v popoludňajších hodinách, oznámili tamojší meteorológovia.

Mnohí miestni obyvatelia však dažďové zrážky vítali. Krajine totiž v dôsledku pretrvávajúceho sucha začali hroziť lesné požiare.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet