Na hlavný obsah

V Ružíne chýba voda, uhynuli tam tisícky rýb

Mnohé skončili v nánosoch bahna.

Rybári zaznamenali vo vodnej nádrži Ružín masívny úhyn rýb. Podľa odhadov sa straty rátajú na tisícky a hovorí sa o katastrofe. Rybári sa zhodujú, že také niečo na vlastné oči ešte nevideli.

Podľa odhadov rybárov, vo vodnej nádrži Ružín uhynuli tisícky rýb. Keďže množstvo z nich skončilo v nánosoch bahna, presný počet uhynutých kusov, porátať nevedia a materiálne škody, reálne vyčísliť nedokážu.

„Hynuli nám pred očami. Ostali v bahne, lebo nemali žiadny prístup k vode. Nedalo sa na to pozerať,” uviedol vedúci člen rybárskej stráže Rastislav Vereš.

„Išlo hlavne o kapry, karasy a korýtka rybničné, ktoré tam zrejme uhynuli,” priblížil hospodár a vedúci člen rybárskej stráže Rudolf Halmi.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Pre skúsených rybárov je to, čo sa udialo na Ružíne, katastrofou.

„Za 15 minút dokázala voda klesnúť o meter, meter a pol, možno aj viac. Kto za to môže? No ten, kto s tou vodou narába,” pokračoval Vereš.

Slovenský vodohospodársky podnik považuje predmetné prezentovanie tvrdenia rybárov prinajmenšom za nepatričné. „Vodnú stavbu nie je možné náhle vypustiť, dá sa to len v zmysle platného manipulačného poriadku, ktorý bol dodržaný,” povedal hovorca Marián Bocák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny