Na hlavný obsah

V súvislosti s futbalovým zápasom bude v Bratislave množstvo obmedzení

Niektoré ulice uzatvoria.

V súvislosti s futbalovým zápasom bude v Bratislave množstvo obmedzení
Na snímke tribúna s nápisom Nezabúdame 1992 pred úvodným zápasom 2. predkola Ligy majstrov v Budapešti. Foto: TASR

Polícia pripravuje v súvislosti so stredajším (27. 7.) futbalovým zápasom medzi Slovanom Bratislava a Ferencvárosom Budapešť bezpečnostné opatrenia. Informovalo o tom v utorok (26. 7.) Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave.

„Uvedené športové podujatie považujeme za rizikový zápas, pri ktorom predpokladáme vznik bezpečnostných rizík na štadióne i mimo neho,“ uvádza polícia s tým, že hrozí riziko narušenia verejného poriadku a vzniku komplikácií v cestnej premávke v dôsledku presunov fanúšikov.

Vyzýva fanúšikov, aby sa nedopúšťali protiprávnych konaní pred, počas a ani po skončení zápasu na Národnom futbalovom štadióne, alebo v jeho blízkosti a riadili sa pokynmi usporiadateľov.

Štadión bude plný

Dopravní policajti budú situáciu monitorovať a podľa vývoja reagovať. Obmedzenia v cestnej premávke sa budú týkať najmä ulíc – Bajkalská (od križovatky s Vajnorskou ulicou v úseku po Trnavskú cestu), Príkopova ulica, Viktora Tegelhoffa a Kalinčiakova ulica.

Tieto ulice budú v rámci pripravovaných bezpečnostných opatrení úplne uzavreté. „V súvislosti s príchodom fanúšikov Ferencváros Budapešť je potrebné počítať aj s dopravnými obmedzeniami spočívajúcimi v úplnom uzatvorení na Tomášikovej ulici v čase od 16.30 h v úseku od Vajnorskej ulice po Trnavskú cestu,“ informuje polícia.

Apeluje tiež na občanov, aby neparkovali autá v oblasti železničnej stanice Nové mesto, predstaničného námestia a Tomášikovej ulice.

Slovan v pondelok (25. 7.) informoval, že sa blíži k vypredaniu Národného futbalového štadióna. „Z bezpečnostných dôvodov sme museli niektoré sedadlá v sektoroch vyblokovať a o tieto miesta znížiť kapacitu. Maximálna kapacita na tento zápas teda bude 21 500 divákov,“ znela pondelňajšia (25. 7.) informácia marketingového riaditeľa Tomáša Straku na oficiálnej klubovej webstránke. Aktuálne ostáva v predaji menej ako 250 vstupeniek.

V okolí štadióna bude pred i po zápase predkola Ligy majstrov platiť taktiež zákaz predaja, podávania a požívania alkoholu. Rozhodla o tom mestská časť Bratislava-Nové Mesto, na území ktorej sa štadión nachádza.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko