Na hlavný obsah

Zadržaný ruský brankár absolvuje vojenskú službu na arktickom ostrove

Nedávno podpísal zmluvu v NHL.

Zadržaný ruský brankár absolvuje vojenskú službu na arktickom ostrove
Na snímke zo ZOH 2022 ruský brankár Ivan Fedotov. Foto: TASR/AP

Ruský hokejový brankár Ivan Fedotov pravdepodobne absolvuje povinnú vojenskú službu na arktickom ostrove Nová Zem. Najlepšieho brankára uplynulej sezóny KHL a strieborného olympionika zadržali v piatok (1. 7.) pre podozrenie z vyhýbania sa tejto povinnosti.

Ruský reprezentant podpísal nedávno zmluvu s Philadelphiou Flyers, no americký klub nemá o svojej novej posile žiadne informácie.

Podľa DPA Fedotova zatkli v piatok po tréningu v Petrohrade, odkiaľ putoval na vojenský registračný úrad. V nedeľu (3. 7.) ho následne previezli na námornú vojenskú základňu v meste Severomorsk.

Dvadsaťpäťročný brankár bol ako hráč CSKA Moskva člen ruských ozbrojených síl a vedenie klubu údajne iniciovalo jeho zadržanie v reakcii na odchod z tímu.

V uplynulej sezóne odchytal 26 zápasov v základnej časti, mal úspešnosť zákrokov 91,6 percenta a následne po úspešnej play-off získal s CSKA Gagarinov pohár.

Vo februári v Pekingu odchytal za „zbornú“ (tím ROC) všetkých šesť zápasov s plnou minutážou, s ukážkovým priemerom 1,61 gólu na zápas a s percentuálnou úspešnosťou zásahov 94,3.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport