Na hlavný obsah

Podmienka pre zdrogovaného vodiča?

Poškodení sú pobúrení, po nehode majú trvalé následky.

Vodičovi, ktorý pod vplyvom drog vážne zranil dvoch ľudí, navrhuje okresný prokurátor v Liptovskom Mikuláši podmienečný trest. Návykové látky mu po nehode našli aj v aute. Nebol to jeho prvý drogový delikt. Návrh prokurátora pobúril poškodených. Tí majú po nehode trvalé následky.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Nehodu spôsobil vtedy 24-ročný Jakub pod vplyvom drog. Vážne zranil vodičku v protiidúcom aute a cyklistu. Došlo k nej ešte vlani 30. júla na frekventovanej ceste medzi Liptovským Mikulášom a Liptovským Hrádkom. Vinník nehody prešiel do protismeru, kde čelne narazil do iného auta a to potom zrazilo cyklistu.

„Dlho som bola na invalidnom vozíku, musel sa o mňa starať manžel. Nebola som schopná sama sa o seba postarať, ležala som len na posteli. Po roku chodím s vychádzkovou paličkou,“ opisuje Gabriela Kompišová, poškodená vodička.

Okresný prokurátor v Liptovskom Mikuláši navrhol dohodu o vine a treste. Vinník nehody by sa tak vyhol väzeniu. To pobúrilo poškodených. Podmienečný trest považujú za neprimeraný.

,,Poškodení sú ešte naďalej PN. A už to je zarážajúce, čo v úvode povedal sudca, že v tom návrhu uviedol prokurátor, že ich to obmedzilo na tri mesiace. To znamená ako keby po troch mesiacoch sa opäť mohli vrátiť do života, čo nie je pravda,“ hovorí Ján Droppa, otec poškodeného cyklistu.

Prokuratúra však podmienečný trest považuje za dostatočný. Aj keď bol vodič pod vplyvom drog a nešlo o jeho prvý drogový delikt.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko