Na hlavný obsah

Zelenskyj: Rusko nemá odvahu priznať si porážku

Armáda sa podľa neho spolieha na starnúce zbrane a taktiku zo sovietskych čias.

Zelenskyj: Rusko nemá odvahu priznať si porážku
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: Twitter/Reuters

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že Rusko nemá odvahu priznať si porážku na Ukrajine. Stalo sa tak v noci na stredu (13. 7.) počas jeho pravidelného večerného príhovoru. Zároveň varoval ruské sily, že nikde na ukrajinskom území nie sú v bezpečí. Informuje o tom denník The Guardian.

Zelenskyj poukázal na to, že ruská armáda sa zjavne spolieha na starnúce zbrane a taktiku zo sovietskych čias. Uviedol, že jednota ukrajinského ľudu v kombinácii so silou ukrajinskej armády znamenajú „jasný“ výsledok vojny.

„Okupanti už veľmi dobre pocítili, čo je to moderné delostrelectvo a že nikde v našej krajine nebudú mať bezpečné tylo (územie za frontom, zázemie),“ uviedol ukrajinský prezident.

Podľa Zelenského ruské sily zistili, že operácie ukrajinských prieskumných jednotiek zamerané na ochranu vlasti sú silnejšie než akákoľvek ich „špeciálna operácia“.

Ruskí vojaci sa majú báť ozbrojených síl Ukrajiny

„Z odpočúvania ich rozhovorov vieme, že ruskí vojaci sa naozaj našich ozbrojených síl boja,“ uviedol Zelenskyj.

Podľa ukrajinského prezidenta ruské sily dosahujú nejaké výsledky len vďaka „bezodným zásobám starých sovietskych zbraní“.

„Už nemajú strategickú silu. Nechápu a nerozumejú tomu, čo robia v našej krajine. Taktiež nemajú ani štipku odvahy na to, aby priznali porážku a stiahli svojich vojakov z ukrajinského územia,“ pokračoval.

Zároveň uviedol, že Ukrajina bude schopná „ubrániť sa, obnoviť sa a zrealizovať ciele svojej zahraničnej politiky“.

Zelenskyj okrem toho vo svojom príhovore informoval, že sa v utorok (12. 7.) v Kyjeve stretol s podpredsedom poľskej vlády a ministrom obrany Mariuszom Blaszczakom, s ktorým rokoval o obrannej spolupráci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet