Na hlavný obsah

Zlodeji obrali seniorky o 30 000 eur

Tí sú stále vynaliezavejší a rafinovanejší.

Zlodeji obrali seniorky o 30 000 eur
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/AP

Dve seniorky prišli v stredu (6. 7.) o tisíce eur zo svojich úspor. Informovala o tom bratislavská krajská polícia na svojom facebooku.

V prvom prípade 78-ročnú Vieru kontaktovala ,,zamestnankyňa banky“, ktorá jej oznámila, že jej úspory v banke sú ohrozené. Následne seniorku prepojila na políciu, pričom hovor stále pokračoval z toho istého telefónneho čísla.

Poškodenej sa ozval mužský hlas, ktorý sa predstavil ako policajt nadporučík Juhás. Ten od nej zisťoval, či má doma cennosti a finančnú hotovosť. Seniorka prezradila, že má doma 20 000 eur. Muž jej odpovedal, že uvedenú hotovosť polícia ochráni.

Poučil poškodenú, aby peniaze vložila do obálky a následne po ne príde jeho kolega. Po jeho príchode dôchodkyňa odovzdala z okna najprv 10 000 eur a následne po naliehaní muža ďalších 10 000 eur.

Skryté peniaze za garážami

Za garážou nechala svoje úspory 67-ročná Darina. Tá po telefonáte s neznámym mužom, ktorý sa predstavil ako poručík Martinček, išla do banky vybrať 10 000 eur. Falošný policajt kriminálnej polície jej uviedol, že sledujú bandu zlodejov, ktorá chce ju a jej manžela okradnúť.

Z obavy o svoje úspory poslúchla podvodníka a podľa jeho pokynov zaniesla a skryla pri garážach v Ružinove uvedenú hotovosť. Stresovú situáciu podvodník vytváral aj tým, že sa poškodená po uložení finančnej hotovosti musí z miesta rýchlo utiecť smerom k banke.

Tam mala počkať na hliadku polície, ktorá jej peniaze prinesie naspäť, pretože bandu zlodejov už chytili. Po telefonáte na linku 158 a následnom príchode hliadky polície seniorka zistila, že sa stala obeťou podvodu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny