Na hlavný obsah

Bratislava sa pustila do boja s premnoženými diviakmi

Už vyše mesiaca majú poľovníci zelenú na ich mimoriadny odlov a odchyt.

Hlavné mesto sa pustilo do likvidácie premnožených diviakov. Už vyše mesiaca majú poľovníci zelenú na ich mimoriadny odlov a odchyt. Keďže v Bratislave sa často objavujú na sídliskách a v blízkosti obydlí, strieľať je nebezpečné. Riešením je ich odchyt, čo je ale časovo náročné.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Hitom internetu sa najskôr stala skupina diviakov, ktoré zmätene pobehovali neďaleko športovej vysokej školy na nábreží Dunaja. Bolo to v časti Starého Mesta. V júni sa podstatne väčšia skupina diviakov ukázala na bratislavských Kramároch.

„Denne sa ľudia sťažujú, že diviaky vychádzajú v noci a vychádzajú vo veľkých počtoch,“ hovorí Miloš Mašlej, riaditeľ Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Bratislava.

Od konca júla v hlavnom meste povolili mimoriadny lov a odchyt diviakov. Tým, že sa zdržujú na sídliskách, nie je ich odstrel bezpečný.

Špeciálnu pascu položil veterinár na miesto, kde za posledné dni videli najviac diviakov. Dôkazom sú aj zábery z fotopasce. Ide o areál na Kramároch, za detskou nemocnicou, v tesnej blízkosti sú bytovky aj rodinné domy.

Stádo diviakov z Kramárov to má už zrátané. Postupne ubúdajú a všetky čaká rovnaký osud.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny