Na hlavný obsah

Cyperská polícia zadržala Ukrajinku, ktorá nožom ohrozovala Rusov

Mala tak urobiť na ruských oslavách Dňa štátnej vlajky.

Cyperská polícia zadržala Ukrajinku, ktorá nožom ohrozovala Rusov
Na ilustračnej fotografii ruka držiaca nôž. Foto: unsplash.com

Polícia na Cypre zadržala Ukrajinku podozrivú z toho, že nožom ohrozovala skupinu Rusov, ktorá oslavovala Deň štátnej vlajky. V utorok (23. 8.) o tom informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu a médiá.

V pobrežnom meste Larnaka sa v pondelok (22. 8.) večer zišlo asi 20 ruských občanov. Držali ruské vlajky a chystali sa vytvoriť konvoj vozidiel. Medzi demonštrantmi bola aj 55-ročná žena, ktorá mala očividne v ruke nôž.

Pre podozrenie zo všeobecného ohrozenia, opitosť na verejnosti, držbu zbrane a rušenie kľudu ju vzali do väzby, povedal pre cyperské médiá hovorca miestnej polície Charis Chatzijasemis.

V Rusku si v pondelok pripomínali Deň štátnej vlajky, ktorý je pripomienkou neúspešného pokusu o prevrat z augusta 1991, keď sa tesne pred rozpadom Sovietskeho zväzu pokúsila moci chopiť skupina konzervatívnych komunistických funkcionárov.

Na Cypre žijú tisíce Ukrajincov i Rusov, píše AFP. V sobotu (20. 8.) sa v centre mesta Lemesos zišla malá skupina Rusov. Mávali vlajkami a vytvorili písmeno Z, ktoré sa stalo symbolom ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet