Na hlavný obsah

Dárius Krajčír chce obhájiť post starostu Devínskej Novej Vsi

Venovať sa chce parkovacej politike, rozširovaniu kapacít škôl a škôlok či budovaniu cyklotrás.

Dárius Krajčír chce obhájiť post starostu Devínskej Novej Vsi
Starosta Devínskej N. Vsi Dárius Krajčír Foto: TASR

Doterajší starosta bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves Dárius Krajčír bude v tohtoročných komunálnych voľbách obhajovať svoj post. Kandidovať bude za stranu s názvom SOM Slovensko.

„Povzbudzuje ma, že mnohé projekty na ktorých Devínskej Novej Vsi záležalo, sa podarilo uskutočniť a ďalšie pripraviť pre začiatok realizácie. Som rád, že hoci pandémia načas zatiahla ručnú brzdu, v Devínskej Novej Vsi sme toho dokázali skutočne veľa,“ skonštatoval Krajčír.

Venovať sa chce napríklad parkovaniu, pričom mestská časť by mala byť čoskoro súčasťou Bratislavského parkovacieho asistenta (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika.

Pozornosť chce naďalej venovať budovaniu cyklotrás či územnému plánu zóny pre reflektovanie potrieb obyvateľov s trvalým pobytom v záhradkárskych osadách.

Pokračovať chce v rozširovaní kamerového systému či v budovaní policajných staníc, ale tiež rozširovaní kapacít škôl a škôlok. „V Devínskej Novej Vsi má každé dieťa miesto v škole aj v škôlke, a tak to musí zostať,“ zdôraznil Krajčír. Hovorí tiež o výstavbe športovej haly, kultúre alebo o zavedení participatívneho rozpočtu.

Voľby do orgánov miest a obcí sa spolu s župnými voľbami uskutočnia v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny