Na hlavný obsah

Dunajská Streda prehrala s rumunským FCSB 0:1

Jediný gól zápasu padol v 69. minúte.

Dunajská Streda prehrala s rumunským FCSB 0:1
Na snímke v popredí sprava Joyskim Dawa (FCSB) a Norbert Balogh (Dunajská Streda) poèas 1. zápasu 3. predkola Európskej konferenènej ligy. Foto: TASR

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda prehrali v stredajšom (3. 8.) úvodnom stretnutí 3. predkola Európskej konferenčnej ligy s rumunským FCSB 0:1. Inkasovali v 69. minúte od Joonasa Tamma, ktorý skóroval bezprostredne po vylúčení domáceho kapitána Dominika Kružliaka.

Odveta v Bukurešti je na programe vo štvrtok 11. augusta o 19.30 h. Postupujúci sa v play off stretne s víťazom dvojzápasu medzi nórskym Vikingom Stavanger a írskym Sligom Rovers.

Príležitosti z priamych kopov

Už v 3. minúte si hostia vypracovali veľkú šancu, lopta sa dostala pred bránku Veszelinova, kde ju tesne nezachytil hrotový útočník Rusu. Najväčšie príležitosti prvého polčasu pramenili z priamych kopov.

V 17. minúte mala k dispozícii štandardnú situáciu Dunajská Streda a Szánthó opečiatkoval žrď. Na opačnom konci to spoza šestnástky vyskúšal Edjouma, mal dostatok času na prípravu, no nenamieril presne.

Popescu vypálil po zemi z rohu šestnástky a jeho strela iba o kúsok minula vzdialenejšiu žrď. Ďalší priamy kop pre domácich vybojoval Krstovič, sám ho aj zahral, ale z výhodnej pozície prestrelil bránku hostí.

Pred prestávkou sa štandardky FCSB chopil Coman a ani on netrafil do priestoru troch žrdí. Po zmene strán vystrašil domácich Miculescu, jeho prudká krížna strela tesne minula bránku.

Herne vyrovnaný duel

Duel bol herne vyrovnaný, v druhom dejstve však priebeh kúskovali fauly a ani jeden tím sa vyslovene nehnal za otváracím gólom dvojzápasu. V 68. minúte oslabil domácich Kružliak, keď si ako posledný hráč vzadu zle spracoval loptu, zmocnil sa jej Popescu a stopér DAC ho musel stiahnuť za dres, aby nepostupoval sám na brankára.

Kružliak videl jednoznačnú druhú žltú kartu a predčasne putoval pod sprchy. Dunajská Streda zareagovala striedaním, obranca Brunetti nahradil krídelníka Szánthóa. Súper dokonale zužitkoval priamy kop nariadený za Kružliakov faul a ešte viac vytrestal fortunaligistu.

Radunovič odcentroval do šestnástky a Tamm nekompromisným volejom pod brvno otvoril skóre. Potom sa hostia dopustili už druhého tvrdého zákroku na Káčera v zápase, domáci tréner Guľa dostal za ostré protesty žltú kartu.

Guľa chcel v závere ešte niečo urobiť s výsledkom dvojnásobným striedaním, keď poslal na trávnik aj Kalmára. Jeho zverenci zatlačili napriek početnej nevýhode, ale nepodarilo sa im vyrovnať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport