Na hlavný obsah

Explózia v americkej Indiane zasiahla 39 domov a vyžiadala si najmenej tri obete

Príčina explózie je zatiaľ nejasná.

Explózia v americkej Indiane zasiahla 39 domov a vyžiadala si najmenej tri obete
Explózia v Evansville na juhozápade amerického štátu Indiana zabila najmenej troch ľudí a zasiahla 39 domov. Foto: twitter/Mayoj Lloyd Winnecke

Explózia v Evansville na juhozápade amerického štátu Indiana zabila najmenej troch ľudí a zasiahla 39 domov, z toho 11 objektov je neobývateľných. Na mieste pracuje osem odborných tímov vrátane statikov, pyrotechnikov a hasičov. Príčina explózie je zatiaľ nejasná, napísala agentúra AP.

„Možno budú ďalšie obete, ešte sme nedokončili obhliadku miesta. Zatiaľ nie je bezpečné do tých budov vstúpiť,“ uviedol šéf miestnych hasičov Mike Connelly. Podľa neho budú prieskumné a záchranné tímy pokračovať v práci, kým nebude jasné, že explózia nenarušila prívod plynu a do budov je bezpečné vstúpiť.

Starosta Evansville Lloyd Winnecke na svojom twitterovom účte zdieľal fotografie z miesta výbuchu. Stanici CNN povedal, že je to „otrasný výjav“ a zisťovanie príčiny bude pravdepodobne nejaký čas trvať. „Videl som najprv fotky na internete, ale keď som k tomu prišiel sám a videl tú spúšť, bola to rana,“ povedal Winnecke.

Zasiahnutým rodinám na mieste pomáha americký Červený kríž. V oblasti naposledy došlo k výbuchu domu 27. júna 2017. Zomreli vtedy dvaja ľudia a traja ďalší sa zranili. V Indianapolise v roku 2012 ohromný výbuch zničil alebo poškodil vyše 80 domov a zabil dvoch ľudí.

Pred súd sa vtedy postavil muž, ktorý sa v dome svojej bývalej priateľky pokúšal spáchať poistný podvod sabotážou prívodu plynu. Následný výbuch zabil dvoch susedov. Dotyčný muž, jeho brat i partnerka dostali výnimočné tresty odňatia slobody.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet