Na hlavný obsah

Hnutie Republika predstavilo kandidáta na predsedu Nitrianskeho kraja

Je ním bývalý príslušník vojenskej rozviedky Peter Pukan.

Kandidátom hnutia Republika na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) je bývalý vojak a vojenský spravodajca Peter Pukan. Hnutie jeho kandidatúru ohlásilo vo štvrtok (25. 8.).

Pukan pôsobí ako krajský podpredseda hnutia v Nitrianskom kraji. Vo svojom životopise uvádza, že pôsobil na viacerých pozíciách v prostredí Ozbrojených síl i vo Vojenskom spravodajstve Ministerstva obrany SR.

Podľa hnutia, ktoré ho nominovalo, má praktické skúsenosti „nielen z komunálnej politiky, ale doslova z celého sveta. Je vlastenec telom aj dušou, človek so zmyslom pre spravodlivosť a poriadok,“ uvádza sa v stanovisku hnutia Republika.

Post predsedu NSK chce v jesenných voľbách obhájiť Milan Belica, ktorý je v tejto funkcii od roku 2001. O rovnakú funkciu sa uchádza aj súčasná krajská poslankyňa Martina Holečková z KDH, ktorú podporuje blok deviatich politických strán.

Kandidátom strany Hlas-SD je súčasný starosta Dvorov nad Žitavou v okrese Nové Zámky Branislav Becík. O post predsedu NSK sa uchádza aj kandidát strany ĽSNS, odborár a právnik Milan Španír.

Mimoparlamentná strana Aliancia nominovala súčasného podpredsedu NSK Tibora Csengera. Občianskym kandidátom na post predsedu NSK je riaditeľ Starého divadla Karola Spišáka v Nitre Martin Kusenda. Vo štvrtok (25. 8.) oznámil svoju kandidatúru na post predsedu NSK aj predseda hnutia Socialisti.sk Artur Bekmatov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny