Na hlavný obsah

Jána Slotu znova obvinili z korupcie

Týka sa úplatku v súvislosti s rozhodnutím žilinského súdu.

Jána Slotu znova obvinili z korupcie
Na snímke bývalý šéf SNS Ján Slota. Foto: TASR

Trestne stíhanému bývalému šéfovi SNS a exprimátorovi Žiliny Jánovi Slotovi pribudlo ďalšie obvinenie z korupcie. Týka sa úplatku v súvislosti s vybavovaním rozhodnutí Krajského súdu Žilina v roku 2013. Informuje o tom vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Ešte v marci 2022 obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Slotu zo zločinu prijímania úplatku v spolupáchateľstve. Bolo to v súvislosti s vybavovaním rozhodnutí žilinského krajského súdu v roku 2018.

„Po vykonaní ďalších procesných úkonov vyšetrovateľ 20. júla 2022 obvinenému vzniesol obvinenie pre zločin prijímania úplatku spáchaného formou pomoci,“ informoval Slivka.

Zdôraznil, že prípravné konanie je neverejné. „Pretože v predmetnej veci naďalej prebiehajú naplánované vyšetrovacie úkony, nie je možné o danej veci poskytnúť bližšie informácie, keďže by ich zverejnením mohlo dôjsť k zmareniu vyšetrovania,“ dodal.

Vyšetrovateľ NAKA na jar žiadal pre obvineného väzbu. Špecializovaný trestný súd v Pezinku Slotu prepustil zo zadržania na slobodu. Skonštatoval dôvody preventívnej väzby. Nahradil ju dohľadom probačného úradníka. Najvyšší súd mu obmedzenia a povinnosti sprísnil tzv. elektronickým monitorovacím náramkom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko