Na hlavný obsah

Karol Janas chce obhájiť post primátora Považskej Bystrice

Vo voľbách ho podporí Hlas-SD.

Karol Janas chce obhájiť post primátora Považskej Bystrice
Volička vhadzuje svoj hlas do volebnej urny. Foto: TASR/AP

Úradujúci považskobystrický primátor Karol Janas sa bude štvrtýkrát uchádzať o post primátora mesta. Informoval o tom v stredu (31. 8.). Kandidatúru Janasa podporil v Považskej Bystrici predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

„Dvanásťročné pôsobenie Karola Janasa vo funkcii ukázalo, že je to muž na správnom mieste. Každé štyri roky posúval Považskú Bystricu dopredu. Podarilo sa mu zrekonštruovať centrum mesta, opraviť chodníky a cesty. Venoval sa športoviskám a spoločným priestorom. Považská Bystrica je úplne inde, ako keď prvýkrát zasadol na primátorskú stoličku,“ skonštatoval Pellegrini.

Za najväčšie úspechy posledných rokov považuje Janas konsolidáciu mestskej spoločnosti Mestské lesy Považská Bystrica, získanie bytového, dopravného podniku, kultúrneho domu a priestoru terajšej centrálne mestskej zóny do vlastníctva mesta, rekonštrukciu futbalového štadióna a športovej haly, ako aj výstavbu športovísk a zázemí v mestských častiach.

Najväčšími výzvami do ďalšieho obdobia sú vybudovanie mestských technických služieb, cyklotrás a dokončenie rekonštrukcie kultúrneho domu. Jednou z priorít má byť aj nová parkovacia politika mesta.

Janasa ako kandidáta na post primátora podporuje koalícia Hlas-SD, Smer-SD a SNS. Koalícia postavila aj spoločnú kandidátku na poslancov mestského zastupiteľstva. Volebnú kampaň Janasovi bude hradiť strana Hlas-SD.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny